zondag 10 november 2013

Klassiek poolhouse design met een twist


Klassiek poolhouse design met een twist

Toen de opdrachtgever met de vraag kwam om een klassieke inrichting te ontwerpen, leek dit een logisch vervolg op de architectuur van het poolhouse en op de stijl van de woning.

Toch wilde ik geen stoffig klassiek ontwerp maken, maar meer iets met een twist van deze tijd. Met de paper chandelier van studio Job als ontwerp uitgangspunt en inspiratie, werd de gehele wellness in deze conceptuele stijl ontworpen.


Klassieke elementen werden vergroot en vereenvoudigd om hiermee een krachtig ontwerp te krijgen; grote plinten, witte stroken op de muren bij de overgang naar plafond en strijk verlichting rond de pilaren en uit de plafond verlaging. Een tweede klassiek element is symmetrie, door dit in alles door te voeren oogt de wellness bijna als een Romeins badhuis. Symmetrie geeft balans en een chique uitstraling.




Hierbij was het nog een hele puzzel om de deuren aan beide zijden geheel symmetrisch te krijgen. Uiteindelijk is de technische ruimte van buitenaf bereikbaar om zo tot een evenwichtig ontwerp te komen, maar ook om functioneel te blijven voor het onderhoud.

Het zwembad zelf is een standaard polyester bad. Een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever. In combinatie met de granieten vloer, welke mooi sober van uitstraling en zeer anti-slip is, past het bad mooi in het ontwerp. De natuursteen leverancier maakte de rand van het zwembad eerst van karton om zo tot de juiste vormen van het steen te komen en om hierna het graniet te zagen. Het resultaat is een mooie verdeling van de voegen in de ronding.



In het souterrain vind je de vorm van het zwembad terug. Hieromheen bevindt zich aan de achterzijde de technische ruimte voor het zwembad. Een zijde is ingericht als bar ruimte. Aan de andere zijde bevindt zich een fitness. De buitenzijden van het zwembad zijn voorzien van een  structuur behang. Door het plafond los te houden van de wand met strijkverlichting, wordt de ronding niet genegeerd in het ontwerp, maar juist benadrukt.

Een wellness met klassieke invloeden van de Romeinse badhuizen, niet letterlijk, maar met een twist.

More pictures and Design by; Versteegh-Design

Glamour Wellness Interieur ontwerp


“Zal ik het met een grote zwaai redden naar de overkant?”

FI-Glamour-Wellness-Interieur-ontwerp
Glamour Wellness Interieur ontwerp
Na haar modellen carrière is de opdrachtgeefster, samen met haar familie, gesetteld in een villa in de bossen van Bosch & Duin. De uitdaging lag in het vertalen van haar voormalige jet-set bestaan in het interieur. Een interieur met een kosmopolitische, luxe, rijke uitstraling, dat doet denken aan een 5 sterren hotel.
Het interieur ontwerp is een pallet van warme en bijzondere materialen geworden, waarbij continu de balans gezocht moest worden tussen de rijke uitstraling en de overdadigheid van texturen. Maar bovenal moest huis leefbaar worden, ook voor de kleine kinderen. Om toch even te kunnen uitpakken met bijzondere materialen, werd voor de volwassenen een eigen domein gecreëerd met slaapkamer, inloopkast en badkamer. Hier werden bijzondere afwerkingen gekozen van royale stoffen, een leren vloer en wanden en bijzonder stukwerk.
In het zwembad worden deze materialen voortgezet. De uitdaging hier lag in het ontwerpen van een wellness ruimte zonder tegelwerk. Tegels vielen namelijk in niet in de smaak bij de opdrachtgevers. Achter de grote schuifdeuren bevindt zich de technische ruimte. De deuren zijn bekleed met leren panelen. Dit leer zien we ook terug op het verhoogde plafond. Door deze zachte afwerking wordt de akoestiek sterk verbeterd in het zwembad.
Binnen=Buiten
Door de ligging van het huis  in de bossen was het voor mij vanzelfsprekend om deze natuur ook naar binnen door te trekken, zo de wellness in. Op deze manier hoef je in de wellness geen seconde van het uitzicht op de bossen te missen.  Het houten terras buiten loopt bij de grote schuifpui door in het hout van de douche ruimte naar het zwembad. Aan de overzijde van het zwembad vindt het terras zijn voortgang naar de overkant. Het touw in het midden maakt de illusie compleet; zal ik het met een grote zwaai redden naar de overkant?
In de wellness ruimte is de stoom cabine voorzien van een fotoprint van een bos in de mist. In combinatie met de stoom in de cabine wordt het beeld nog realistischer. De achterwand van de sauna is voorzien van strookjes oud hout. Deze afwerking loopt ook buiten de sauna door tot achter het relax bed. Hierdoor worden de sauna en de relax ruimte met elkaar verbonden en wordt de sauna geen los element in de ruimte.
De verlichting in de sauna is indirecte LED verlichting onder de banken. De kleur van de verlichting kan worden aangepast naar elke gewenste sfeer.
More pictures and design by Versteegh-Design

zaterdag 9 november 2013

Minimalistisch interieur gevuld met design klassiekers


Minimalistisch interieur gevuld met design klassiekers

FA-design-klassiekers
Een minimalistisch interieur waarbij het de kunst was om het niet te koud en kil te laten ogen.“Anders lijkt het net een ziekenhuis”, zei ik. ” In een ziekenhuis voel ik me juist thuis.”antwoordde de opdrachtgeefster.
Gelegen op de Kop van Zuid in Rotterdam is er prachtig uitzicht op oude pakhuizen, kranen en een haven.
De woning zelf heeft een bijzondere indeling. Bij binnenkomst sta je meteen in de keuken en eetkamer. Deze is via een vide verbonden met de woonkamer op de eerste verdieping, wat hierdoor veel licht geeft. De splitsing geeft de keuken een belangrijke functie in het huis. Het kookeiland moest ruim plaats bieden om gezellig koffie te drinken. Met mooi weer gaan de deuren open naar het kleine balkon. “Met het zicht op de haven zitten we dan half binnen,half buiten.” Daarom zal veel bezoek misschien wel nooit de weg naar boven vinden en gezellig in deze ruimte blijven zitten.
De slaapkamers bevinden zich op de tweede verdieping. Op de bovenste, derde, verdieping bevindt zich de werkkamer.
In de werkkamer werd de trapleuning geïntegreerd met een mini pantry om koffie te kunnen zetten tijdens lange werk avonden. Een schuine muur in de woning werd vervangen door een glaswand zodat er een speelse doorkijk ontstond naar de slaapkamer. In de slaapkamer is het bed centraal geplaatst tussen de twee deuren. In de achterwand van het bed zijn twee garderobekasten links en rechts geplaatst. Hierdoor is er veel kastruimte en is de slaapkamer mooi symmetrisch geworden. Het bed in het midden geeft een ruimtelijk gevoel.
De woonverdieping heeft een minimalistische leeshoek met een relax fauteuil van de aluminium groep, ontworpen door Charles en Ray Eames (Vitra). Aan de andere zijde van de trap is de woonkamer met een haard en televisie geïntegreerd in een wandkast. Naast de Rambla bank (Sur & Plus) staat een leren PK22 fauteuil van Fritz Hansen.
De maatwerk trap kreeg een houten uitstraling, welke als een warm lint tussen de verdiepingen ligt. Door  het gebruik van verschillende houtsoorten is er kleur toegevoegd aan de woning. Een kast is geïntegreerd onder de trap bij de keuken om toch maximale bergruimte te creëren. Door het opbergen van alle spullen achter gesloten deuren kan een minimalistische woning sereen blijven.
See all pictures on; Versteegh-Design

donderdag 11 april 2013

Interieur Ontwerp


Interieur Ontwerp
Of het nu gaat om een totaal concept van een woning of juist om de inrichting van 1 ruimte, Versteegh-Design is uw bureau voor binnenhuis architectuur.
“Laatst vroeg een klant aan mij waarom hij niet voor een bekende interieur ontwerper moest kiezen. Bekende interieur ontwerpers hebben een uitgesproken stijl, dat maakt hun werk herkenbaar. Door het kiezen van een bekende ontwerper leg je jezelf ook vast aan een bepaalde stijl. Ik luister liever naar de klant, kijk hoe hun dagelijks leven eruitziet, wat ze mooi vinden en wat juist niet. Uiteindelijk bepaal ik zo hoe het interieur moet worden. Het interieur moet passen als een maatwerk jas.”
Een interieur-ontwerp moet afgestemd zijn op de klant en zijn huis.
Een interieur ontwerp bestaat uit twee belangrijke elementen. De indeling en de styling.
Bij de indeling kijk ik naar functionaliteit; is er genoeg ruimte, hoe betreed je de ruimte, hoe ligt de verbinding tussen de ruimtes en functies? Het is vaak het ordenen van elementen.
Als een plattegrond klopt, ziet deze er ordelijk, overzichtelijk en eenvoudig uit. Symmetrie kan hierin heel belangrijk zijn net als zichtlijnen, een rustige basis geeft een ruimtelijk effect.
Bij de styling worden de meubelen, materialen en kleuren bepaald. Door het maken van een 3d impressie geven we de klant inzicht hoe de ruimte eruit kan komen te zien. Bij een ontwerp zijn het exterieur (woning), interieur en tuin met elkaar verbonden en maken deel uit van dezelfde kernwaarden. Er moet dus duidelijk een synergie zijn tussen het ontwerp van verschillende ruimtes en indeling en styling moeten elkaar versterken en kunnen niet geheel los van elkaar gezien worden.
Belangrijk deel van het interieur ontwerp bij nieuwbouw is een gesprek met de architect om tot goede afstemming te komen; wat is zijn ontwerp filosofie? Ook deze ideeën kunnen we verder uitwerken in het interieur. Het Binnen-buiten gevoel moet kloppen, een tuin moet passen bij de architectuur van de woning, maar ook bij het interieur. Een zichtlijn van de bank de tuin in moet een mooi uitzicht geven.
Een ontwerp moet “kloppen.” Het maakt niet uit wat uw smaak is , welke stijl het huis wordt. Een chirurg die zijn huis als een ziekenhuis inricht of een woonkamer met krokodillen leer op de wanden. Uiteindelijk moeten alle elementen kloppen in de ruimte; vloer, plafond, verlichting. Vorm, verdeling, indeling en plaats. Materiaal, kleur, meubel en het combineren met accessoires. Altijd nadenken: “Waarom kiezen we hiervoor en draagt het bij aan het beoogde resultaat.”
Naast de stijl en schaal verschillen van de projecten wordt Versteegh-Design soms gevraagd  vorm te geven aan de begin fase van het ontwerp, zeg maar creatieve input. Door middel van een interactieve schetssessie kan er binnen een paar uur het basis idee gevormd worden voor uw woning. Bij sommige projecten is ook technisch tekenwerk, een verlichtings – en installatieplan gewenst alsmede projectbegeleiding.
Door de samenwerking met verschillende aannemers, interieur zaken, verlichting en domotica leveranciers is het mogelijk samen met u de juiste partners te selecteren om uw ideale woning te realiseren. Hierdoor bieden wij u de mogelijkheid uw woning turn-key op te leveren, klaar voor gebruik.
Neem eens een kijkje in onze gerealiseerde interieurs.
Van de grote lijnen tot het allerkleinste detail in uw interieur