donderdag 11 april 2013

Interieur Ontwerp


Interieur Ontwerp
Of het nu gaat om een totaal concept van een woning of juist om de inrichting van 1 ruimte, Versteegh-Design is uw bureau voor binnenhuis architectuur.
“Laatst vroeg een klant aan mij waarom hij niet voor een bekende interieur ontwerper moest kiezen. Bekende interieur ontwerpers hebben een uitgesproken stijl, dat maakt hun werk herkenbaar. Door het kiezen van een bekende ontwerper leg je jezelf ook vast aan een bepaalde stijl. Ik luister liever naar de klant, kijk hoe hun dagelijks leven eruitziet, wat ze mooi vinden en wat juist niet. Uiteindelijk bepaal ik zo hoe het interieur moet worden. Het interieur moet passen als een maatwerk jas.”
Een interieur-ontwerp moet afgestemd zijn op de klant en zijn huis.
Een interieur ontwerp bestaat uit twee belangrijke elementen. De indeling en de styling.
Bij de indeling kijk ik naar functionaliteit; is er genoeg ruimte, hoe betreed je de ruimte, hoe ligt de verbinding tussen de ruimtes en functies? Het is vaak het ordenen van elementen.
Als een plattegrond klopt, ziet deze er ordelijk, overzichtelijk en eenvoudig uit. Symmetrie kan hierin heel belangrijk zijn net als zichtlijnen, een rustige basis geeft een ruimtelijk effect.
Bij de styling worden de meubelen, materialen en kleuren bepaald. Door het maken van een 3d impressie geven we de klant inzicht hoe de ruimte eruit kan komen te zien. Bij een ontwerp zijn het exterieur (woning), interieur en tuin met elkaar verbonden en maken deel uit van dezelfde kernwaarden. Er moet dus duidelijk een synergie zijn tussen het ontwerp van verschillende ruimtes en indeling en styling moeten elkaar versterken en kunnen niet geheel los van elkaar gezien worden.
Belangrijk deel van het interieur ontwerp bij nieuwbouw is een gesprek met de architect om tot goede afstemming te komen; wat is zijn ontwerp filosofie? Ook deze ideeën kunnen we verder uitwerken in het interieur. Het Binnen-buiten gevoel moet kloppen, een tuin moet passen bij de architectuur van de woning, maar ook bij het interieur. Een zichtlijn van de bank de tuin in moet een mooi uitzicht geven.
Een ontwerp moet “kloppen.” Het maakt niet uit wat uw smaak is , welke stijl het huis wordt. Een chirurg die zijn huis als een ziekenhuis inricht of een woonkamer met krokodillen leer op de wanden. Uiteindelijk moeten alle elementen kloppen in de ruimte; vloer, plafond, verlichting. Vorm, verdeling, indeling en plaats. Materiaal, kleur, meubel en het combineren met accessoires. Altijd nadenken: “Waarom kiezen we hiervoor en draagt het bij aan het beoogde resultaat.”
Naast de stijl en schaal verschillen van de projecten wordt Versteegh-Design soms gevraagd  vorm te geven aan de begin fase van het ontwerp, zeg maar creatieve input. Door middel van een interactieve schetssessie kan er binnen een paar uur het basis idee gevormd worden voor uw woning. Bij sommige projecten is ook technisch tekenwerk, een verlichtings – en installatieplan gewenst alsmede projectbegeleiding.
Door de samenwerking met verschillende aannemers, interieur zaken, verlichting en domotica leveranciers is het mogelijk samen met u de juiste partners te selecteren om uw ideale woning te realiseren. Hierdoor bieden wij u de mogelijkheid uw woning turn-key op te leveren, klaar voor gebruik.
Neem eens een kijkje in onze gerealiseerde interieurs.
Van de grote lijnen tot het allerkleinste detail in uw interieur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten